Liikennevahinko

Pidä aina tyhjät vahinkoilmoituskaavakkeet mukana autossasi. Liikennevahingon sattuessa (toinen osapuoli syyllinen) on varminta selvittää syyllisyys paikanpäällä, mikäli mahdollista. Syyllisen osapuolen tulee täyttää vahinkoilmoituskaavake kahtena kappaleena. Kaavakkeen vasempaan alareunaan tulee vakuutuksenottajan allekirjoitus. Jos auto ei ole omassa omistuksessa, niin allekirjoitus tulee oikeaan alalaitaan ja syyllinen osapuoli hankkii kaavakkeeseen myös vakuutuksenottajan allekirjoituksen.

Vastapuolen allekirjoituksella varustettu vahinkoilmoitus on samalla myös tunnustus syyllisyydestä ja se on hyvä olla itsellä, jos jatkossa tulee erimielisyyttä syyllisyydestä. Jos paikalla on todistajia, kannattaa ottaa myös heidän yhteystiedot ja allekirjoitukset ilmoituksiin. Mikäli ei pystytä päättämään syyllisyyttä, kannattaa pyytää poliisi paikalle.

Vajavaisesti täytetty vahinkoilmoitus ei riitä vakuutusyhtiölle ja silloin ei autolle saada korjauslupaa!

Laskutusluvan viivästyessä voi oman auton korjauttaa auton omalla koskovakuutuksella ja vahingon selvittyä vakuutusyhtiö korvaa omavastuun takaisin auton omistajalle. Liikennevahingossa syyttömälle osapuolelle suoritetaan liikennevahingon johdosta menetetyistä käyttöpäivistä seisonta-aikakorvaus. Seisonta-aikatodistusta ei tarvitse pyytää erikseen, sillä korjaamo lähettää sen automaattisesti korjauslaskun yhteydessä vakuutusyhtiöön. Vakuutusyhtiölle on hyvä ilmoittaa korvausta varten pankkitilinumero vahinkoilmoituksen yhteydessä.

Muistathan että auton haltijana / omistajana - sinä päätät missä autosi korjataan.